Mida del text: A | A | A
  Presentació
Presidents
Secretaris generals
Seus des del 1907
Patrocinadors del centenari
Contacte

Joan Massagué

Joan Massagué va néixer a Barcelona l’any 1953. És doctor en farmàcia (bioquímica) per la Universitat de Barcelona (1978).

L’any 1982 es va traslladar a la Universitat Brown (EUA), on va descobrir l'estructura del receptor de la insulina. Va exercir la docència com a professor de bioquímica a la Universitat de Massachusetts. L’any 1989, el Centre del Càncer Memorial Sloan-Kettering de Nova York el va contractar per a dirigir el Departament de Biologia Cel·lular i Genètica, on és director del Programa de Biologia i Genètica del Càncer. Així mateix, és investigador de l’Institut Mèdic Howard Hughes.

Els seus treballs s’han centrat, sobretot, en l’estudi d’algunes glicoproteïnes responsables de la transformació cel·lular. L’any 1993 va publicar els seus estudis sobre com actuen dues de les tres armes que frenen la multiplicació descontrolada de les cèl·lules que causen el càncer:
 
el pèptid p27 i el factor de creixement tumoral beta. Entre els seus treballs destaca també la identificació d’un dels inhibidors més potents de la proliferació cel·lular, el receptor *TGB. El seu equip ha definit dues noves «dianes», la FoxG1 i la PI3K-AKT, sobre les quals dirigir nous fàrmacs.

Joan Massagué és membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels EUA, de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències i de l’Organització Europea de Biologia Molecular, i és membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans.

Video: Entrevista al Dr. Massagué

Puja