Mida del text: A | A | A
  Presentació
Presidents
Secretaris generals
Seus des del 1907
Patrocinadors del centenari
Contacte

Joan Albert Amargós

Compositor i director nascut a Barcelona l’any 1950. Instrumentista de piano i de clarinet, ha compost obres de cambra i simfòniques. Gran coneixedor de la música flamenca, base d’algunes de les seves composicions. Ha treballat també en el cinema, el teatre i la dansa. La seva tasca com a arranjador i orquestrador en diversos camps de la música posa de manifest la seva polivalència estètica. La seva producció com a compositor abasta els gèneres simfònic i de cambra, encara que en la seva obra també destaca la faceta d’arranjador i compositor en el món del jazz i el flamenc.

Ha obtingut en sis ocasions consecutives (del 1999 al 2005) el premi al millor arranjador d’Espanya, concedit per l’Acadèmia de la Música. L’any 1988 va rebre de mans de Chick Corea el primer premi de composició de jazz contemporani amb l’obra Fins a sempre, Jaco. També va rebre el premi al millor disc de l’any, al costat de Carles Benavent, i el premi Altaveu a la seva trajectòria musical amb projecció internacional pel concert per a clarinet. L’any 2002, la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Música per l’òpera Euridice, i el mateix any va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona per les seves col·laboracions amb Miguel Poveda i per l’estrena del Concert per a trombó baix, a càrrec de R. García i l’OBC.
 

Va ser fundador del grup Música Urbana, amb el qual va gravar dos discos entre el 1975 i el 1979.

Com a arranjador, adaptador i orquestrador, ha col·laborat amb artistes de tendències ben diverses, com ara Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Tomatito, Joan Manuel Serrat, etc., i ha col·laborat amb les orquestres de més prestigi de l’Estat espanyol, així com amb les de Suècia, l’Argentina i Xile.