Mida del text: A | A | A
  Presentació
Presidents
Secretaris generals
Seus des del 1907
Patrocinadors del centenari
Contacte

Daniel Mestre

Daniel Mestre i Dalmau neix a Igualada el 1973. Inicia els estudis musicals en aquesta ciutat, i els continua a l’Escolania de Montserrat, sota la direcció d’Ireneu Segarra, a l’Escola de Música de Barcelona (violí amb Gerard Claret i Marta Garcia; anàlisi, harmonia i contrapunt amb Benet Casablancas) i als conservatoris de Badalona i Barcelona (violí amb Agustín León Ara).

Paral·lelament, estudia cant i música de cambra i es llicencia en història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona. També assisteix a cursos de direcció coral amb Pierre Cao i Lászlo Heltay i de direcció orquestral amb Antoni Ros Marbà.

Ha format part de nombrosos conjunts vocals i instrumentals, com ara l’Orquestra de Cambra de Cervera, de la qual fou concertino, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, el Cor Juvenil Mundial i el Cor Juvenil Europeu.
 

El 1997 es trasllada a Viena, on cursa estudis de direcció amb els professors Reinhard Schwarz i Georg Mark. Es gradua amb les màximes qualificacions dirigint al Konzerthaus vienès l’Orquestra Simfònica de Bratislava.

A Viena dirigeix diverses formacions corals i instrumentals, i és membre de l’Arnold Schoenberg Chor, amb el qual participa com a assistent de direcció en diverses produccions. És convidat a dirigir l’Orquestra i Cor del Conservatori de Badalona a L’Auditori de Barcelona, els European Youth Singers al Festival d’Any Nou de Praga o l’orquestra Camerata Musica Wien en diversos concerts per Àustria.

Funda l’orquestra de cambra Camerata Gaudí, amb la qual actua a diversos festivals arreu de Catalunya.

L’any 2002 es trasllada a Sud-àfrica, on assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus i participa com a assistent de direcció en diverses òperes, com la històrica producció de Fidelio a la presó de Nelson Mandela a Robben Island, que tingué um ampli ressò internacional.

Debuta com a director d’òpera amb La Traviata i dirigeix diversos concerts simfònics i gales al capdavant de la Cape Philharmonic Orchestra.

També és convidat a impartir classes magistrals de direcció coral i a participar com a membre del jurat de diversos concursos de cant i cors a Ciutat del Cap, Pretòria i Durban.

Durant la temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i assumeix la direcció del Cor de Cambra del Conservatori Superior del Liceu i de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans. També dirigeix l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música del Liceu en diverses produccions. Actualment també és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya i director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada.

Puja