Mida del text: A | A | A
  Presentació
Presidents
Secretaris generals
Seus des del 1907
Patrocinadors del centenari
Contacte

Cor de cambra del Palau de la Música Catalana
(patrocinat per la Fundació Caixa Catalunya)

Va ser creat l’any 1990 per l’Orfeó Català, sota el patrocini de la Fundació Caixa Catalunya, amb el propòsit de conrear i divulgar la música coral cambrística, amb una dedicació rigorosa i profunda dels seus components.

El seu repertori abasta des de composicions del Renaixement fins a obres dels nostres dies. Una mostra del seu interès especial per la música catalana ha estat l’estrena d’obres de Joaquim Homs, Josep Soler, Xavier Montsalvatge, Llorenç Balsach, Salvador Brotons, Xavier Turull, Jordi Rossinyol, Lluís Gàsser, etc.
 

D’ençà que fou creat, ha fet més de sis-centes actuacions en diverses poblacions de Catalunya, Espanya, Europa, els Estats Units, Guatemala i Israel, i ha participat en els festivals i cicles de concerts més importants del nostre país i en nombroses produccions d’òpera, entre les quals destaquen les col·laboracions amb el Gran Teatre del Liceu, el Festival Mozart de la Corunya i el Festival de Ópera de Tenerife amb més de vint títols i les estrenes d’El Quijote en Barcelona, de José Luis Turina, i L’adéu de Lucrècia Borja, de Carles Santos.

L’han dirigit, a més del seu titular, Jordi Casas Bayer, grans mestres com ara Rinaldo Alessandrini, Yuri Ahronovitch, Alexander Anissimov, Bertrand de Billy, Fabio Biondi, Frans Brüggen, Harry Chistophers, Arthur Fajen, Lawrence Foster, Rumon Gamba, Chistopher Hogwood, Ernest Martínez-Izquierdo, Maris Janson, Sigiswald Kuijken, Adrian Leaper, Gustav Leonhardt, Jesús López-Cobos, Peter Maag, Sir Neville Marriner, Salvador Mas, Gianandrea Noseda, Víctor Pablo Pérez, George Phelivanian, Josep Pons, Helmuth Rilling, Antoni Ros Marbà, Carles Santos, Jordi Savall, Günther Theuring, Sebastián Weigle i Rudolf Werthen.

L’any 1994, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, en la categoria d’intèrpret de música clàssica.

Ha enregistrat els discos Canciones y villanescas espirituales de Guerrero (Harmonia Mundi), Jardín de Hesperia (Geaster), Romancero gitano (Disc-Medi) i El pessebre, de Pau Casals (Auvidis), aquest últim en col·laboració amb l’Orfeó Català, i els DVD Lady Macbeth, per a EMI, i Don Giovanni, per a Opus Arte, ambdós amb el Gran Teatre del Liceu. Ha realitzat enregistraments per a Catalunya Ràdio, RNE - Radio 2, RTVE, ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), Televisió de Catalunya i Canal +.Puja